Žampiony nakrájíme na hrubší plátky a červenou cibuli na měsíčky. Zapékací formu nebo hlubší plech vyložíme pečicím papírem a nasypeme na něj žampiony s cibulí. Okořeníme tymiánem, osolíme, opepříme, lehce posypeme chilli vločkami, podle toho, jak moc máme rádi pálivé, přidáme na poloviny překrojenou menší palici česneku, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Ke směsi přidáme kelímek ricotty (navrstvíme lžící na žampionovou směs na hromádku) a dáme péct do vyhřáté trouby na horkovzduch na 185° - 190° na cca 30 - 35 minut. Po upečení vymačkáme ke směsi upečený česnek, přidáme čerstvý baby špenát, promícháme a podáváme s uvařenými mašličkami, penne nebo špagetami.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek